Deze pagina bevat vragen en antwoorden die regelmatig worden gesteld aan de bestuursleden van de VvE Nyenburgh. Mocht uw vraag en/of antwoord er niet tussen staan, dan mag u uiteraard contact opnemen met het secretariaat.

  • Onderhoud

    Daklijst en openslaande delen: ral 7021

    Kozijnen, aftimmeringen en hek boven op balkons : ral 9010

    Betonwerk en zijhekjes balkons: ral 9002

    Fijn dat u betrokken bent bij ons gebouw.

    Als het om een relatief kleine reparatie gaat, kunt u contact opnemen met onze huismeester de heer Hooghiemstra op nummer 153, bereikbaar via de e-mail.

    Betreft het mogelijk groot onderhoud, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat op nummer 123 of de e-mail.

    Het onderhoud van het pand heeft de aandacht van het bestuur van de VvE maar er staat op dit moment geen meerjarenonderhoudsplan op papier
  • Over de VvE

    Ja, de VvE is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met het nummer 37158239
    U kunt een uittreksel van de Kamer van Koophandel van de VvE verkrijgen via hun website: www.kvk.nl
    Het adres van de VvE kunt u vinden op de Contactpagina van de website.
    Het IBAN-nummer van de VvE is NL83 RABO 0396 4690 86
    Ja, het bestuur van de VvE heeft een privacyverklaring opgesteld. U kunt de privacyverklaring hier downloaden.
    U kunt een kopie van de splitsingsakte hier downloaden en een kopie van het modelreglement van 1992 hier downloaden. Deze twee documenten zijn onlosmakleijk met elkaar verbonden en vormen de basis van uw rechten en plichten als bewoner.
  • Toegang

    Het parkeerterrein achter het pand is bestemd voor de eigenaren van het appartementencomplex die geen garage hebben. Heeft u een garage dan wordt u dringend verzocht hier gebruik van te maken voor uw auto. Kunt u om bepaalde redenen geen gebruik maken van de garage voor uw auto, mag u deze op het parkeerterrein zetten, mits hier ruimte voor is en met een maximum van 1 voertuig. De overige eigenaren mogen hier nooit hinder van ondervinden! Bij onvoldoende ruimte, bent u verplicht om uw auto aan de overkant van de straat te parkeren zodat ook de winkeleigenaren geen overlast ervaren van uw auto.
    Helaas blijkt het niet mogelijk om nieuwe druppels te bestellen. U kunt de certificaatsleutel / loper gebruiken om de elektrische schuifdeur te openen.
    Als uw afstandsbediening stuk is dan kunt u zich wenden tot de heer Anko Floris, Nyenburgh 145. Hij zal kijken of het mogelijk alleen de batterij is en anders kan hij u een nieuwe afstandsbediening geven.

    Let op: De kosten hiervan zijn voor eigen rekening en bedragen € 50,00

  • Veiligheid

    U wordt verzocht het fietspoortje steeds af te sluiten nadat u hiervan gebruik heeft gemaakt. Dit is in belang van de veiligheid van u en uw buren.
    Wees kritisch als er een onbekend persoon bij u aanbelt. Vraag door waarom deze persoon naar binnen wil en vraag eventueel om een identificatie voor de camera te houden.
  • Verzekeringen

    Er is een wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering aanwezig voor de VvE

    In de collectieve schadeverzekering is een eigenarenbelang opgenomen voor de herbouw van een badkamer van €10.000 en een keuken van €5.000. Mocht uw badkamer en/of keuken meer waard zijn dan dient u dit mee te verzekeren in uw eigen inboedelverzekering.
    De herbouwwaarde van het pand kunt u vinden in dit document.
  • Wonen

    Het restafval kunt u deponeren in de ondergrondse afvalcontainer die bij de voordeur staat. U heeft hier een sleutel voor nodig. Mocht u bij de aankoop van uw appartement geen sleutel hebben ontvangen, dan kunt u een nieuwe sleutel aanvragen bij de gemeente Alkmaar.
    Let erop dat bij verkoop van uw appartement u de sleutel hier achterlaat; de sleutel hoort bij het adres.
    Aan de overkant van de weg bevindt zich een milieustraat waar u gebruik van kunt maken. Voor grof vuil kunt u terecht bij de gemeente Alkmaar.
    Alles wat u door de gootsteen of toilet spoelt komt in de riolering terecht. Daarom dient u om de volgende regels te denken:
    • Dranken en vloeibare restjes eten mag je door het toilet of gootsteen wegspoelen, maar vaste etensresten horen in bij het restafval.
    • Spoel geen schoonmaakdoekjes, babydoekjes, billendoekjes, snoetenpoetsers en doekjes om make-up te verwijderen door het toilet, ongeacht of op de verpakking staat dat het wel mag!
    • Damesverband, condooms, luiers, kattenbakkorrels, textiel horen niet door het toilet gespoeld te worden.
    • Frituurvet of olie mogen niet door de gootsteen of het toilet worden gespoeld. Bij de Spar staat een gele kliko die hiervoor bedoeld is.
    • Medicijnen mogen niet in het riool terecht komen. U kunt overtollige medicijnen inleveren bij uw apotheek
    • Verf, terpentine, zoutzuur en andere chemicaliën horen niet in het riool, lever deze in bij de gemeente Alkmaar.
    Kortom: alleen urine, ontlasting, gewoon toiletpapier en (af)waswater mogen het riool in, voor de rest dient u een andere manier van afvoeren te gebruiken.
    In onze splitsingsakte is opgenomen dat er tussen 23:00 's avonds en 7:00 's ochtends geen geluid gemaakt mag worden die tot overlast kan leiden. Overdag is dit geen probleem maar hou rekening met uw buren; laat weten wanneer uw werkzaamheden mogelijk tot overlast kunnen leiden.
    De bedragen per woning/garage/winkel worden vanaf 1 april 2020:
    • Appartement + Berging:                                 € 160,50
    • Appartement + Garage:                                 € 161,64
    • Losse garage zonder appartement:               €   12,62
    • Appartement + garage + berging:                  € 173,12
    • Nyenburgh 85 t/m103:                                   € 460,80
    • Nyenburgh 105 t/m 107:                                €   92,16
    • Nyenburgh 109 t/m 111:                                €   92,16
    • Nyenburgh 113 t/m 115:                                €   92,16